myfamily2

Damiaku sayang

Carl Adam 5 months

Penaja

Isnin, 20 Jun 2011

Simple lagi.

Salam semua...semalam Hari Bapa. hmm..kami tak sambut pun. cuma saya jer masak semalam utk suami dan anak2. sambal tumis udang salai, ikan bakar,pucuk paku rebus, air asam...berselera suami makan. adik saya dan suami dia pun datang.
hmm...blog saya dah bersawang. sejak akhir2 ni saya sibuk sangat (mengalahkan perdana menteri)...Ya Allah kuatkan semangat saya untuk hadapi hidup ini. Assignment, exam, keja sekolah, keja rumah..... tapi tula tanggung jawabkan.
Saya nak bercerita fasal suami saya hari ni sempena hari bapa semalam..
Alhamdulillah Ya Allah... saya bersyukur dipertemukan dengan dia..

Inilah Maher Zain saya...hihihi...masa ni Damia berusia 17 hari. Saya masih ingat lagi terketar - ketar tangan dia nak sarungkan booties di kaki Damia.
Ini dia sekarang...dah pro dah pegang anak. itu saya...terbaru, terkini...hihihi..

Hmmm.. Abi,
Ayang tak suka abang...
Abang suka nyanyi kuat2 dalam bilik air,
Abang suka lagu yang ayang tak faham. Cromok, Metallica...yang tak tahu nyanyi apa jerit ja lebih.
Abang suka berselisih pendapat dengan Ayang. Abang nak menang.
Abang suka kutuk Ayang drive keta esp. jalan kat Dengkil sampai tersenget2 badan.
Abang suka makan pedas.
Abang suka makan chocolate @ yogurt yang ayang simpan dalam peti ais.
Abang suka beli vitamin paksa Ayang makan.
Abang suka analisis dan buat perbandingan harga.
Abang suka sangat beli buku sorok2 dari Ayang.
Abang suka simpan resit2 termasuk resit touch n go sampai penuh wallet.
Abang suka simpan tag baju@tie yang abang beli.
Abang suka marah dan hempas2 barang...
Damia n Carl suka main ngan Abang dari Ayang.



Tapi itulah Abang. Abang lain dari Ayang. Sebab tulah kita ditakdirkan bersama. Sekarang kita sudah ada dua pelita yang menerangi hidup kita. Selamat Hari Bapa Abang... Thanks jadi Abi yang baik untuk anak2 kita!

Untuk Abang...
10 things I hate about you...
I hate the way you talk to me,
and the way you cut your hair.
I hate the way you drive my car,
I hate it when you stare.
I hate your big dumb combat boots
and the way you read my mind.
I hate you so much it makes me sick,
it even makes me rhyme.
I hate the way you’re always right,
I hate it when you lie.
I hate it when you make me laugh,
even worse when you make me cry.
I hate it when you’re not around,
and the fact that you didn’t call.
But mostly I hate the way I don’t hate you,
not even close…
not even a little bit…
not even at all.


juga selamat hari bapa kepada abahku..kak yong sayang abah..
dan bakal abah...adik iparku...
dan adik - adikku yang akan berkahwen...
jadilah bapa yang terbaik...
Adios!

2 ulasan:

  1. Tima kasih memahami Abi! Abi saaaaayang semowang!

    BalasPadam
  2. Kami pun sayang Abi... Sayang sangat.

    BalasPadam